Fotógrafo español habla del “Urban Quilombo” en Salvador, Brasil

El fotógrafo español Sebastián Liste (Alicante, 1985) estará hoy en Barcelona para una visita comentada a su exposición “Urban Quilombo“, que retrata la ocupación de una fábrica abandonada en Salvador de Bahia por decenas de familias. El autor estará en el Institut Français de Barcelona a las 19h.
Los que no podéis acudir a la visita comentada, la exposición, que forma parte de la programación del Circuit 2013 de Fotografia Documental, estará hasta el 21 de septiembre.
Sebastián Liste, sociólogo y fotoperiodista, vive entre España y Brasil.
Abajo os dejo más informaciones (en catalán) sobre la expo:
EXPOSICIÓ _ FOTOGRAFIA _ Urban Quilombo de Sebastián Liste

VISITA COMENTADA PER SEBASTIÁN LISTE EL DIJOUS 27 DE JUNY A LES 19h. Inscripcions: chloe.bonnemains@institutfrancais.es.

Exposició fins al 21 de setembre.

sebastian2

Foto: Sebastián Liste (www.sebastianliste.com)

L’any 2003, dotzenes de famílies van ocupar Galpao da Araujo Barreto, una fàbrica de xocolata abandonada de Salvador de Bahia, al Brasil. Abans d’instal·lar-s’hi, vivien als perillosos carrers de la ciutat. Un dia, aquestes famílies, fartes de viure enmig de tanta violència i desesperació, van decidir unir-se i ocupar aquesta fàbrica abandonada i en ruïnes, per tal de fer-ne un lloc per viure tranquil·les. El treball de Sebastian Liste té com a objectiu explicar els vincles afectius i físics que van nèixer entre les famílies de la comunitat de Barreto, símbol d’un lloc on la desintegració tràgica de la vida humana s’uneix a la perfecció amb el realisme màgic del continent llatinoamericà.

En col·laboració amb la Fundació Photographic Social Vision · Fins al 21 de setembre.

1